info@gumikell.hu +36 30 227 6161
Frissítve: 2018-10-21 10:07:34

 • Gumiabroncs

  Méret
  / R
  Gyártó

  Nyári gumi
  Téli gumi
  Négyévszakos
  Személy
  Kisteher
  Off road (4x4)
  Defekttűrő

 • Teher- agró gumik

 • Motorgumik

Lemezfelni kereső

Márka:

Momo Momo alufelni konfigurátor

Márka:

A német ADAC megpróbál kilábalni élete legnagyobb botrányából , mert meghamisította egy tökéletesen érdektelen szavazás végeredményeit, aláásva ezzel a tekintélyét és eddigi tesztjeinek hitelességét. Ráadásul az idei nyárigumiteszt végeredménye is összeesküvés-elméletek szövögetésére adhat alapot.
Egy gumik tesztelésével foglalkozó szakértő elmondása szerint, noha igyekeztek bebizonyítani az ADAC tesztek mérésének pontatlanságát, ez egyszer sem sikerült nekik, ezért valószínű ezek az eredmények is csak a véletlen játékának köszönhetőek, hogy az évtizedek óta elöl szereplő Conti és Michelin gyengécskén szerepelt , de lesz majd magyarázkodnia valója a szervezetnek. A véletlenek szerencsétlen egybeesésére utal az a tény is, hogy a kisebbik méret osztályban a 175/65R14-ben éppen a Continental Ecocontact 5 gumija szerepelt a legjobban, hajszállal megelőzve a Hankook és a Pirelli modelljét. Ebben a kategóriában pozitív meglepetést okozott a Falken Sincera SN832 Ecorun abroncsa ami szintén jó minősítést kapott, miközben a Michelin Energy Saver + csak közepeset. Hasonló cipőben jár a Vredestein Goodyear és a Semperit egy egy modellje is. A hazai bevásárló központok sztárjai, viszont megbuktak és egyáltalán nem javasolt minősítést kaptak. Ide tartozik a Debica Pasio 2 A Kormoran Impulser B2 és ráadásul a Kleber Dynaxe HP3 is. A kategória tesztautója a Ford Fiesta modellje volt.

175/65R14 ADAC teszt 2014

Az európai piacon a legfontosabb méret osztály a 195/65R15 hiszen a kompakt autó kategória leggyakrabban használt gumimérete, de a középkategóriában is előfordul. Nem véletlen, hogy ez a méret rendre megjelenik az ADAC teszteken. Ebben az esetben a teszt autó egy Volkswagen Golf volt.

195/65R15 Nyári gumi teszt 2014

A meglepetés itt sem maradt el, hisza kisebbik méretosztályba tesztgyőztes Conti a közép mezőnyben végzett, kizárólag olyan ismeretlen márkák előtt, mint a Nexen a High Performer az Apollo és a Federal. A teszt egyetlen bukott versenyzője a Federal Formonza FD2 volt Az ApolloAlnac 4g elérte a kielégítő minősítést. Ebben a méretosztályban hét gumi kapott jó minősítést sorrendjük a következő volt Goodyear , Dunlop Hankook némi meglepetésre a Fulda a Nokian a Pirelli és a Vredestein modeljei. A Continental mellett közepesen teljesített a Semperit,a Kumho a Yokohama a Michelin a Bridgestone a Nexen és a High Performer.