info@gumikell.hu +36 30 227 6161
Frissítve: 2018-10-21 10:07:34

 • Gumiabroncs

  Méret
  / R
  Gyártó

  Nyári gumi
  Téli gumi
  Négyévszakos
  Személy
  Kisteher
  Off road (4x4)
  Defekttűrő

 • Teher- agró gumik

 • Motorgumik

Lemezfelni kereső

Márka:

Momo Momo alufelni konfigurátor

Márka:

Az ADAC 2014-ben 14 Gumiabroncsot vizsgált meg a 175/65R15-ös méretben, amely a városi kisautók kedvelt mérete.

Négy abroncs nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt mutatva szerepelt gyakorlatilag gyengeségek nélkül, ennek ellenére jelentős különbségek vannak a különböző kritériumok között. A Continental Conti Winter Contact TS850 A fontos szempontok közül a száraz, nedves csúszós útviszonyok között és az üzemanyag fogyasztás kopás területén is a legjobb volt 2014-ben, így különösen kiegyensúlyozottan szerepelt tesztünkben.

2014 ADAC Téligumi teszt

A dunlop SP Winter Response második lett az idei értékelés szerint. elsősorban a havas útviszonyok és az üzemanyag fogyasztás terén nyújtott teljesítményével. A Michelin Alpin A4 és a Firestone Winterhawk 3 kapott még "jó" minősítést kiemelve az egyensúlyt és nem a gyengeségeket. A Michelin erőssége a magas kopásállóság.

Kilenc abroncs ért el kielégítő minősítést. Az Esza Tecar Super Grip 7+ enyhe gyengeséget mutat nedves útviszonyok között ami kielégítő minősítést hozott neki. A Fulda Kristal Montero 3 és a Vredestein Snowtrack 3 túlnyomórészt kiegyensúlyozottan szerepelt, a nedves úton való viselkedés terén mutattak csak kisebb gyengeséget ami a kielégítő minőségű abroncsok csoportjába kényszerítik őket. A Pirelli és a Sava tesztben szereplő abroncsai száraz körülmények között viselkedtek kicsit gyengébben mint a versenytársak, de a Sava Eszkimo S3+ nedves csúszós utakon is csak kielégítő minőségű. A Hankook W442 nedves és havas, jeges viszonyok között hozta az ADAC kielégítő minősítést. A GT Radial Champiro minden területen a kielégítő szintet tudta csak hozni.

Idén 2 gumiabroncs hasalt el csak a teszteken a Cooper Weather Master -SA2 és a Star Peformer Ez a két abroncs volt a legzajosabb és gyengén szerepeltek nedves körülmények között is.

Az alsó középkategóriájú személyautók legkeresettebb gumiabroncs méretéből a 195/65R15-ből is 14 típust vettek górcső alá. Itt is az első 4 abroncs roppant kiegyensúlyozottan szerepelt gyengeségek nélkül. Ennek ellenére jelentős különbségek vannak az egyes kritériumok között a "jó" téli gumiknál is. A Continental Winter Contact TS850 érte el az első helyet olyan fontos szempontokban mint a száraz útburkolat, hó, jég, kopás, üzemanyag fogyasztás ezzel meglehetősen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva. A Bridgestone Blizzak LM001 második lett elsősorban a nedves úton való viselkedése miatt. A Dunlop SP Wintersport 4D és a Semperit Speed Grip 2 az ADAC szerint jó minősítés kap a kiegyensúlyozott teljesítménye miatt, és mert nincsenek lényeges gyengeségei.A Dunlop havas körülmények között vizsgázott jól, ill. az üzemanyag fogyasztás terén nyújtott kiemelkedőt.

Hét gumiabroncs kapott kieelégítő minősítést: Az Uniroyal MS Plus 77 kisebb gyengélkedése minden útfelületen hiusítja meg az ADAC "Jó" Ítéletet. Csak a gazdasági jellemzők terén "jó" az Uniroyal. A Yokohama V905 W drive a nedves felületeken való viselkedése miatt lett leértékelve a kielégítőnek a többi tulajdonsága eléri a jókét ezzel a közép osztály tetejére sorolva Őt. A Michelin Szintén jól szerepel a téli nedves felületeken, de a száraz úton való gyengélkedése miatt kiesett a jó besorolásúak csoportjából. A Hankook tesztben szereplő abroncsa nem tud lépést tartani a jókkal nedves és havas utakon. A feltárt tulajdonságok miatt sorolódik a kielégítő kategóriába. A Michelinhez hasonlóan a Pirelli Snow Control 3 is a száraz aszfalton teljesített rosszabbul, de a nedves körülmények között is vannak kisebb hiányosságai. A Kumho Winter Craft WP51 és a Kleber Közel azonos tulajdonságokkal rendelkezik mint a közepes abroncsok de a nedve sés a havas körülmények között picit gyengébbek. Illetve a Kumho kopásállósága is csak kielégítő.

A Matador Mp92 Sibir Snow nedves tulajdonságai miatt hozza csak az elégséges szintet.

Idén 2 abroncsnak nem sikerült átvinnie a lécet az Infinity Inf-049 és az Achilles Winter 101 ezek achilles pontja a gyenge nedves viselkedés és a magas zajszint.