• Gumiabroncs

    Méret
    / R
    Gyártó

    Nyári gumi
    Téli gumi
    Négyévszakos
    Személy
    Kisteher
    Off road (4x4)
    Defekttűrő

  • Teher- agró gumik

Lemezfelni kereső

Márka:

Momo Momo alufelni konfigurátor

Márka:

2005-ben adott hírt először a Michelin, arról hogy különleges, levegő nélküli abroncson dolgozik. A Tweel első prototípusait személyautókon mutatták be, de a gyakorlati alkalmazásukat sokkal kisebb sebességnél, mezőgazdasági- és munkagépek számára alkalmas méretekben kezdik meg. Bejelentésük szerint megkezdődik a sorozatgyártás.

A konstrukció előnye egyben a gyenge pontja is az, hogy a rugalmas gumi lapok jelentik a teherviselő elemet. Ezek nagyon jól ellenállnak a szemből érkező erőknek, de például az autóknál nagyon fontos oldalvezető erők átadását szinte lehetetlenné teszik, így a kanyarvétel szempontjából nagy sebességnél problémák jelentkezhetnek. A markolók és fűnyírógépek, amelyek számára először elérhető lesz a Tweel, jellemzően gyalogtempóban haladnak, itt még nem jelent olyan nagy problémát ez a tulajdonság.

Az új kerék sorozatgyártása, a Michelin Piedmonti (Dél-Karolina) gyárában indul. Árai még nem ismertek, de az igen, hogy a strapabíró felépítés miatt háromszor hosszabb az élettartama, mint egy normál levegős tömlőnek, így az ár érték arány terén feltehetően igen versenyképes lesz.

Forrás >>