info@gumikell.hu +36 30 227 6161
Frissítve: 2018-10-21 10:07:34

 • Gumiabroncs

  Méret
  / R
  Gyártó

  Nyári gumi
  Téli gumi
  Négyévszakos
  Személy
  Kisteher
  Off road (4x4)
  Defekttűrő

 • Teher- agró gumik

 • Motorgumik

Lemezfelni kereső

Márka:

Momo Momo alufelni konfigurátor

Márka:

2005-ben adott hírt először a Michelin, arról hogy különleges, levegő nélküli abroncson dolgozik. A Tweel első prototípusait személyautókon mutatták be, de a gyakorlati alkalmazásukat sokkal kisebb sebességnél, mezőgazdasági- és munkagépek számára alkalmas méretekben kezdik meg. Bejelentésük szerint megkezdődik a sorozatgyártás.

A konstrukció előnye egyben a gyenge pontja is az, hogy a rugalmas gumi lapok jelentik a teherviselő elemet. Ezek nagyon jól ellenállnak a szemből érkező erőknek, de például az autóknál nagyon fontos oldalvezető erők átadását szinte lehetetlenné teszik, így a kanyarvétel szempontjából nagy sebességnél problémák jelentkezhetnek. A markolók és fűnyírógépek, amelyek számára először elérhető lesz a Tweel, jellemzően gyalogtempóban haladnak, itt még nem jelent olyan nagy problémát ez a tulajdonság.

Az új kerék sorozatgyártása, a Michelin Piedmonti (Dél-Karolina) gyárában indul. Árai még nem ismertek, de az igen, hogy a strapabíró felépítés miatt háromszor hosszabb az élettartama, mint egy normál levegős tömlőnek, így az ár érték arány terén feltehetően igen versenyképes lesz.

Forrás >>