• Gumiabroncs

    Méret
    / R
    Gyártó

    Nyári gumi
    Téli gumi
    Négyévszakos
    Személy
    Kisteher
    Off road (4x4)
    Defekttűrő

  • Teher- agró gumik

Lemezfelni kereső

Márka:

Momo Momo alufelni konfigurátor

Márka:

A gépkocsik teljesítményének növekedése, a vezetést segítő kényelmi és biztonsági elektronikák elterjedése nagyobb követelményeket támaszt a gumiabroncsokkal szemben. A technológia fejlődésével, új anyagok alkalmazásával a modern gumiabroncsok egyre inkább specializálódnak, igazodva nemcsak a jármű, hanem az adott évszakban jellemző út és időjárási viszonyok által támasztott követelményekhez is.
4 évszakos gumi
Ezért, különösen a nagyteljesítményű gépkocsik esetében a megfelelő évszakhoz tervezett gumiabroncs használata jelenti az ideális megoldást. A magyar klimatikus viszonyok mellett márciustól október közepéig a nyári, a fennmaradó időszakban pedig a téli gumiabroncsok nyújtanak optimális biztonságot és teljesítményt.

Lehetnek azonban olyan gazdasági és egyéb szempontok, amelyek alapján, bizonyos esetekben ésszerű alternatívának tűnik a négy évszakos, vagyis egész éves használatra tervezett gumiabroncsok használata. Ha nyári gumiabroncsai már cserére szorulnak, de ősszel nem tervezi téli gumiabroncs vásárlását, akkor mindenképpen jobban dönt, ha új nyári gumi helyett jó minőségű négy évszakos gumiabroncsot vásárol.

Négy évszakos gumiabroncsot akkor érdemes választania, ha

  • Egész évben ugyanazt a gumiabroncsot kívánja használni, nem tervezi külön nyári és téli garnitúra beszerzését
  • Télen, különösen rossz időben nem használja rendszeresen autóját
  • Általában inkább rövidebb távolságokon közlekedik
  • Nem, vagy csak ritkán vezet nagyobb sebességgel
  • Fontos szempont a gazdaságosság, de emiatt nem kíván lemondani a biztonságról

A négy évszakos gumiabroncsok, speciális tulajdonságaik és anyagaik miatt általában drágábbak a hasonló kategóriájú nyári gumiknál. Használatukkal azonban megtakarítható a szezonális átszerelési költség és, bár teljesen nem pótolják a speciális téli gumit, a hidegebb hónapokban bármilyen nyári gumihoz képest nagyobb biztonságot nyújtanak

Forrás>>