info@gumikell.hu +36 30 227 6161
Frissítve: 2018-01-21 09:07:20Méret: / R Gyártó:
Idény:
Nyári gumi
Téli gumi
Négyévszakos
Típus:
Személy
Kisteher
Off road (4x4)

Defekttűrő

Méret: / R Gyártó:
     
Szélesség:
Profil:
Átmérő:
Gyártó:
     
Márka:
Lemezfelni
Márka:
Momo Momo

Az abroncsok sebességi index szerinti besorolását az Európai Unió kormányaGumiabroncs sebesség indexei végzi, minimális követelmények figyelembe vételével egy adott sebesség elérése és fenntartása kapcsán. Ez mit jelent as felhasználónak? Általánosságban, a magasabb sebességindex puhább gumikeveréket jobb úttartást eredményez.

Két fontos megjegyzés a sebességosztályokkal kapcsolatban:

Nem javasolt a megadott sebességindex felülbírálása és alacsonyabb sebességre alkalmas gumiabroncsok felszerelése. Ez nem megfelelő úttartáshoz és megbízhatatlan kormányzási tulajdonságokhoz vezethet. Ezzel szemben, ha jobb kanyarodási tapadást, jobb úttartást kívánunk, nem okozhat gondot, ha nagyobb sebességindexű abroncsot vásárolunk autónkra.

Soha ne szereltessünk autónkra különböző sebességindexű gumiabroncsokat. Ez komoly gondokat okozhat az autó irányításával, stabilitásával kapcsolatban.

Az alábbi listán felsoroltuk az egyes sebességosztályokat és a hozzájuk tartozó sebességindexeket .Kérjük, ne feledje, a sebességek tesztelt sebességek, nem javasolt utazósebességek.