• Gumiabroncs

  Méret
  / R
  Gyártó

  Nyári gumi
  Téli gumi
  Négyévszakos
  Személy
  Kisteher
  Off road (4x4)
  Defekttűrő

 • Teher- agró gumik

 • Motorgumik

Lemezfelni kereső

Márka:

Momo Momo alufelni konfigurátor

Márka:

Az abroncsok sebességi index szerinti besorolását az Európai Unió kormányaGumiabroncs sebesség indexei végzi, minimális követelmények figyelembe vételével egy adott sebesség elérése és fenntartása kapcsán. Ez mit jelent as felhasználónak? Általánosságban, a magasabb sebességindex puhább gumikeveréket jobb úttartást eredményez.

Két fontos megjegyzés a sebességosztályokkal kapcsolatban:

Nem javasolt a megadott sebességindex felülbírálása és alacsonyabb sebességre alkalmas gumiabroncsok felszerelése. Ez nem megfelelő úttartáshoz és megbízhatatlan kormányzási tulajdonságokhoz vezethet. Ezzel szemben, ha jobb kanyarodási tapadást, jobb úttartást kívánunk, nem okozhat gondot, ha nagyobb sebességindexű abroncsot vásárolunk autónkra.

Soha ne szereltessünk autónkra különböző sebességindexű gumiabroncsokat. Ez komoly gondokat okozhat az autó irányításával, stabilitásával kapcsolatban.

Az alábbi listán felsoroltuk az egyes sebességosztályokat és a hozzájuk tartozó sebességindexeket .Kérjük, ne feledje, a sebességek tesztelt sebességek, nem javasolt utazósebességek.